Кралски пеперутки собрани на групен појадок

Spread the love

Ова се најпрепознатливите северноамерикански пеперутки и екстремно важни кога се работи за опрашување на цветови во природата. За жал, се повеќе ги снемува поради преголемата употреба на пестициди од страна на земјоделците.

Кралските пеперутки се и дел од експериментите на Меѓународната вселенска станица за одгледување инсекти надвор од планетата Земја, што значи астронаутите што престојуваат на станицата имаат задача да одгледуваат и инсекти за истражувачки цели.

(Visited 76 times, 1 visits today)