Posts tagged јавно здравје

Клајв Веринг, најчудниот случај на состојба на амнезија, којшто се сеќава само на својата сопруга и на музиката

Музичарот Клајв Веринг, којшто по професија е диригент (бил ѝ реномиран музичар вработен во БиБиСи 3), заболел од херпес симплекс енцефалит во 1985, вирусна инфекција…

Прочитај повеќе

Митот за високата масленост

Митот дека производите со ниска масленост се подобри за вашата линија од истите производи со висока масленост полека исчезнува. Можеби звучи контраинтуитивно, но јадењето помалку…

Прочитај повеќе