Posts tagged еволуција

Како изгледал Australopithecus afarensis

На сликата подолу можете да забележите уметничка интерпретација на Australopithecus afarensis. Согласно палеонтолошките и археолошките докази, знаеме дека видот Australopithecus има еволуирано во источните делови…

Прочитај повеќе

Феноменот на бакнување што се појавува речиси само кај луѓето…

Феноменот на бакнување што се појавува речиси само кај луѓето, бива постојано студиран од научниците. Наводно, постојат заклучоци од некои истражувачи дека бакнувањето всушност претставува…

Прочитај повеќе

Клучот за човековата еволуција може да е во исхраната на бонобоа со подводни треви

Благодарение на опсервациите на бонобоа во котлината Конго како берат подводни тревки во мочуриштата богати со јод, којашто е критична хранлива состојка за развојот на…

Прочитај повеќе