Posts tagged вселена

Дали Советскиот Сојуз имал подобар спејс-шатл во Студената Војна?

Кога американскиот спејс-шатл се појави како нова технологија, светот немаше видено ништо слично пред тоа. Беше првото вселенско летало што може да се користи повеќекратно,…

Прочитај повеќе

Внатрешноста на космонаутскиот костум: неколку интересни факти според NASA

1. Тежината на еден космонаутски костум е речиси 127 килограми на Земјата – без космонаутот. Во средина на микрогравитација во вселената, костумот тежи 0 килограми….

Прочитај повеќе