Posts tagged време

… нешто околу комплексниот и контроверзен концепт за времето претставен од Шон Керол.

Малку тежок концепт за замислување, но прилично возбудлив за читање и истражување: Физичарот Шон Керол се обидува да разбере како времето функционира – поточно, да…

Прочитај повеќе

Принципот на „временска дилатација“

Принципот на „временска дилатација“ (издолжување или забавување на времето) можете да го сретнете во „Теоријата за релативноста“ и укажува на тоа дека постои разлика во…

Прочитај повеќе