Posts tagged биологија

Како изгледал Australopithecus afarensis

На сликата подолу можете да забележите уметничка интерпретација на Australopithecus afarensis. Согласно палеонтолошките и археолошките докази, знаеме дека видот Australopithecus има еволуирано во источните делови…

Прочитај повеќе

Феноменот на бакнување што се појавува речиси само кај луѓето…

Феноменот на бакнување што се појавува речиси само кај луѓето, бива постојано студиран од научниците. Наводно, постојат заклучоци од некои истражувачи дека бакнувањето всушност претставува…

Прочитај повеќе