Почетокот на крајот на слободната волја…

Spread the love

Во една Австралиска студија, неодамна објавена во журналот „Scientific Reports“ (студијата се наоѓа тука: https://www.nature.com/articles/s41598-019-39813-y), опишан е интересен случај каде што истражувачите успеале да ги предвидат мислите на учесниците во студијата преку надгледување на активностите во нивниот мозок.

На секој од учесниците им бил понуден избор да замислат една од понудени две различни слики. Преку следење на активностите на мозокот, не само што успеале истражувачите да предвидат која слика секој од учесниците ја замислил, туку и колку живописно си ја замислил.

Помислете само на импикациите што ваквиот пронајдок ги носи. Полиграфските тестови ќе личат како технологија од каменото доба.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *