Череп на жртва од сифилис

Spread the love

Откако некој ќе заболи од сифилис, неговата ментална состојба толку многу се влошува што лицето умира од деменција, по што телото едноставно му откажува.

Една таква позната жртва е Ал Капоне, којшто додека одлежувал казна во Алкатраз почнал да покажува знаци на сифилис, при што менталните способности почнале да му се намалуваат до ниво на мало дете.

Ал Капоне
Ал Капоне

Го пуштаат од затвор порано поради „добро однесување“ и болеста што ја има, по што умира во сон во неговиот дом во Флорида на 48 години, откако му откажува срцето.

(Visited 15 times, 1 visits today)