Објави во оваа категорија Социологија

Социологија, проучување на општеството

Социологијата претставува проучување на општеството, на шаблоните во општествените врски, општествената (социјална) интеракција и културата на секојдневието. Таа е општествена наука која користи разни методи…

Прочитај повеќе