Објави во оваа категорија Медицина

Како функционираат ушите?

Ова прашања го фасцинирално нобеловецот Георг Фон Бекеси. Тој мактрпно трагал по одговорот на ова прашање преку дисекција на структурите што го сочинуваат внатрешното уво…

Прочитај повеќе

Според најновите истражувања, канабиноидите се делотворни опции во борбата против болки

Канабисот и растенијата/супстанците слични нему, коишто имаат интеракција со природните канабиноидни рецептори во телото, стануваат сè поостварлива опција во борбата и третманот на болката, се…

Прочитај повеќе

Клајв Веринг, најчудниот случај на состојба на амнезија, којшто се сеќава само на својата сопруга и на музиката

Музичарот Клајв Веринг, којшто по професија е диригент (бил ѝ реномиран музичар вработен во БиБиСи 3), заболел од херпес симплекс енцефалит во 1985, вирусна инфекција…

Прочитај повеќе

Митот за високата масленост

Митот дека производите со ниска масленост се подобри за вашата линија од истите производи со висока масленост полека исчезнува. Можеби звучи контраинтуитивно, но јадењето помалку…

Прочитај повеќе