Date Archives јуни 2019

Почетокот на крајот на слободната волја…

Во една Австралиска студија, неодамна објавена во журналот „Scientific Reports“ (студијата се наоѓа тука: https://www.nature.com/articles/s41598-019-39813-y), опишан е интересен случај каде што истражувачите успеале да ги предвидат…

Прочитај повеќе

Принципот на „временска дилатација“

Принципот на „временска дилатација“ (издолжување или забавување на времето) можете да го сретнете во „Теоријата за релативноста“ и укажува на тоа дека постои разлика во…

Прочитај повеќе