Posts tagged марија кири

Марија Кири, првата личност со две Нобелови награди, но и забрана да се образува

Марија Кири е првата жена која добила Нобелова награда, првата личност што ја добила двапати, но и единствената што добила Нобелова награда во две различни…

Прочитај повеќе