Browsing Category Медицина

Според најновите истражувања, канабиноидите се делотворни опции во борбата против болки

Канабисот и растенијата/супстанците слични нему, коишто имаат интеракција со природните канабиноидни рецептори во телото, стануваат сè поостварлива опција во борбата и третманот на болката, се…

Read More

Клајв Веринг, најчудниот случај на состојба на амнезија, којшто се сеќава само на својата сопруга и на музиката

Музичарот Клајв Веринг, којшто по професија е диригент (бил ѝ реномиран музичар вработен во БиБиСи 3), заболел од херпес симплекс енцефалит во 1985, вирусна инфекција…

Read More