Browsing Category Астрономија

Внатрешноста на космонаутскиот костум: неколку интересни факти според NASA

1. Тежината на еден космонаутски костум е речиси 127 килограми на Земјата – без космонаутот. Во средина на микрогравитација во вселената, костумот тежи 0 килограми….

Read More